mandag 5. desember 2011

Brente mandler. Nam nam!

 
Det blir ikke jul hjemme hos oss uten brente mandler. Lukta som sprer seg i huset under lagingen er magisk deilig! Lag brente mandler til deg selv, eller gi bort fine små spissposer til noen du er glad i=)
Her kommer oppskriften vi bruker:

- 500 g mandler
- 0,5 dl vann
- 150 g sukker
- 1 ss smør

Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.
Bland vann og sukker i en kjele.

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.

Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .

Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.

Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.

Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.

Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted. 

Ha en fantastisk førjulsdag=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...